top of page
  • Writer's pictureDaniela

Cum va arăta viitorul primar al Bucureștiului?

Dragi bucureșteni, pregătiți-vă să râdeți cu poftă! Cu alegerile locale din 9 iunie 2024 la orizont,  vă oferim o inițiativă de zile mari: portretizarea viitorului primar al Capitalei, cu o notă de umor care să ne descrețească frunțile. Haideți să vedem cine va prelua frâiele și cum va transforma Bucureștiul într-un spectacol de neuitat!1. Primar sau Agent Secret?

Noul primar va dirija echipa Primăriei Capitalei cu grație și eleganță. Unii bucureșteni cred că sub costumul lui lejer se ascunde un agent secret. Alții sunt de părere că bagheta magică îl ajută să ne desfete cu fantasticele lui scamatorii. În orice caz, avem noroc: spectacolul este garantat! James Bond ar fi invidios!


2. Scriitor de Bestseller-uri în Administrație

Se pare că noul primar va scrie viitorul bestseller "Rețete pentru un buget micuț: creativitate în administrație". Va ști cum să transforme fiecare provocare într-o adevărată capodoperă. De la gropi până la palate, mărețele lui aventuri prin București ar putea umple încă o carte. Sperăm doar să nu fie nevoit să scrie și "Ghidul primarului epuizat: cum să nu îți pierzi mințile în trafic …”.


3. Patrupezi în Politică

Câinele viitorului edil va fi întotdeauna pregătit să latre rău la opoziție. Unii cred că o pisică ar fi fost mai nimerită să-i țină companie: o enigmatică pisică sau chiar un tigru-ngrozitor, care ar pune orice concurent cu botul pe labe în clipită. Alții spun că o țestoasă ar fi fost mai potrivită, doar s-ar fi asortat perfect cu hărnicia Primăriei. Orice să fie, doar să nu ne trezim cu un papagal care repetă la nesfârșit promisiuni electorale...


4. Primarul care Aleargă după Autobuz

Iată-l: noul nostru primar fugind după un autobuz la fel ca noi toți. Deși se spune că ar prefera confortul unei mașini de lux sau să gonească pe o trotinetă electrică (pe contrasens, bine-nțeles), știe prea bine ce prinde la public. Ar fi putut fi și Viteazul pe-un cal alb care ne scapă de Balaurul cel cu Multe Roți (din trafic). Dar, după cum se vede treaba, numai în basme vom vedea așa ceva.


5. Primarul, Profesorul Distrat

Primarul îi va consola pe toți cei ce stau cuminți la semafor cu lecții despre bătălii celebre și domnitori falnici. Dar unii ar prefera un concurs de dans între șoferi (ce ziceți de un vals în mijloc de intersecție...?), în locul lecțiilor cu Profesorul Distrat din fruntea Primăriei. Un lucru e clar: cultura va lua viteză, chiar dacă mașinile vor sta pe loc.


6. Tururi Ghidate prin Craterele Bucureștiului

Poate că nu avem un Turn Eiffel, dar sigur dai în București peste unele din cele mai spectaculoase cratere urbane din Europa. Se pare că noul edil va face tururi ghidate pentru toți turiștii curioși din lume. Și, cine știe, poate vreun norocos descoperă o comoară ascunsă sub o băltoacă din mijlocul străzii. Alții? Ar vrea mai mult antren și adrenalină: concursuri de alergat după tramvai sau un safari palpitant cu variata noastră faună urbană; să zicem... porumbei sau câini vagabonzi.


7. Primarul în rolul „Nea Mărin Miliardar”

Dezordinea are acum un plan: cu Nea Mărin primar la București. Cei mai mulți spun că noul primar va trebui să se descurce cu haosul din jurul lui la fel de iscusit ca îndrăgitul personaj. Un contracandidat serios a fost Dracula – neîntrecut în gestionarea resurselor nocturne. Cum oare și-ar fi primit faimosul conte alegătorii? Audiențe tenebroase în zilele cu lună nouă?Vă provocăm să ne imaginăm viitorul primar al Bucureștiului într-o lumină plină de umor și creativitate. Cu atâtea perspective colorate, alegerea primarului devine nu doar o datorie civică, ci și un prilej de bună dispoziție. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cine va prelua frâiele orașului și cum va transforma promisiunile electorale în realitate. Până atunci, să ne bucurăm de aceste portrete amuzante și să ne pregătim de vot!


30 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page